Elämästä

Kun sain siirtyä taannoisesta yhden päivän kestäneestä kriisistäni eli tarpeettomuuden ja kuihtumisen tuntemuksista melko suoraan jo toista viikkoa suurimman osan energiasta ja ajatuksista nielevän flunssan syövereihin, tuntuu elämä lipuvan ohi entistä kiihtyvämmällä vauhdilla. Tällä hetkellä jopa tavalliset arkipäivien rutiinit jäävät suurimmaksi osaksi tekemättä, ja itseä saa tsempata, jotta malttaa kieltäytyä kivoista asioista, vaikka niitä totta tosiaan jo kaipaisin.

Kaipaan ihan mitä tahansa kyllästyttävää ja arkista elämää. Mitä tahansa muuta kuin tätä paikallaan olemista, jota olen ehtinyt viimeisen vähän reilun kuukauden aikana harrastaa myös jo yhden lyhyemmän flunssan sekä ärhäkän oksennustaudin muodossa. Pakollista rentoilua on siis riittänyt. Elämää tämäkin, mutta ei kovin virtaavaa tai mihinkään johtavaa. Vaikka ei saisi valittaa, tästäkään, kun aina voisi olla huonommin. Katselin nimittäin eilen Machines-dokumenttielokuvan, intialaisesta tekstiiliteollisuudesta kertovan pätkän vuodelta 2016, ja tunsin luonnollisesti piston sydämessäni. Yltäkylläisessä ja onnellisessa elämässäni ei pitäisi olla sen jälkeen mitään valittamisen aihetta.

Jonkun aikaa kaikki silmiin osuvat lifestyle-sisällöt tuntuivatkin kovin turhamaisilta, mutta jo seuraavassa hetkessä löysin itseni haaveilemasta kevätreissun kohteista ja sain itseni kiinni sitkun-ajatuksista, vaikkei tämä flunssainen arkikaan ole itse asiassa hassumpaa. Harrastukset jäävät toki väliin, ruoka ei maistu millekään ja syöminen on hankalaa, kun samalla suulla pitäisi myös hengittää. Yöt ovat raskaita, molemmille, eikä tehtävälista lyhene, mutta tiedän kohta olevan taas toisin. Minun elämäni ei sentään ole konemaista suorittamista ja pelkkää hengissä pysymistä, vaan hyvää, monipuolista ja onnellista. Ongelmia syntyy lähinnä silloin, kun on liikaa aikaa ajatella ja märehtiä niin sanotusti elämän väliin jäämistä. Vaikka eiköhän minulla riitä päiviä vielä moneen menoon.

Välillä omaa oloa tosin erehtyy vertailemaan muiden omiin myös toisella tavalla. Lukee tai kuulee heistä, jotka ovat tehneet yhtä sun toista ja ovat ehtineet kaikenlaista erikoista. Silloin koen usein, etten ole saanut aikaiseksi mitään. En kerrassaan mitään. Mutta loppujen lopuksi en olisi kuitenkaan tehnyt mitään toisin. En olisi kaivannut toisenlaista ensimmäistä puolikasta elämästäni. En enemmän yhtä tai vähemmän toista, koska mitään ei ole ollut liikaa tai liian vähän. Edes sairastamista. Pikemminkin ajattelen, että onhan aikaa vielä toivottavasti toinen mokoma ja ehkä hyvässä lykyssä enemmänkin, joten uusille asioille on edelleen mahdollisuuksia. Monella tapaahan elämä on vuosi vuodelta parempaa, vaikka tietyt asiat muuttuvat ikääntymisen ja ajan kulumisen myötä. Onkin etuoikeus saada elää monenlaisia eri elämänvaiheita yhden ihmisiän aikana. On etuoikeus tehdä valintoja, joten niiden on syytä olla hyviä. Flunssaisenakin.

Miten minä siis valitsen juuri nyt? No valitan turhasta. Mutta ehkä sekin vei askeleen eteenpäin. Ainakin se johti seesteisempään mielentilaan. Joskus se on ihan sopiva tavoite ja saavutus.

Kirjoita siis ikävät ajatuksesi ja heitä ne virran vietäväksi, jotta voit päästää niistä irti.

(Minun virtani oli tänään tämä blogi ja kuvan soliseva puro.)

 

elämästä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s