Uudistumisesta

Olen löytänyt itsestäni projektiluonnetta, sillä kaipaan rajattuja kokonaisuuksia, päämääriä, yhtenäistä ilmettä ja ajatusta tekemisen taustalle. Pidän myös aluista, uuden luomisesta ja itsensä haastamisesta. Mutta osaan uudistua tarvittaessa ja huomaan tekeväni sitä tälläkin hetkellä, sillä löysin selkeämmän suunnan blogin kirjoittamiselle vasta tekemisen myötä ja kaiken muututtua jo totaaliseksi sillisalaatiksi. Kutsutaan sitä vaikka harjoitteluksi ja etsimiseksi, vaikka se osoittautui epätoivoiseksi räpiköinniksi vailla suunnistustaitoja ja epäröinniksi monien samaan aikaan houkuttelevien polkujen risteyksessä.

Lopulta ymmärsin, että kaikki mielessäni kutsuvat reitit vaativat omat reissunsa ja osa niistä voi jäädä jopa odottamaan parempaa aikaa. Niinpä jaoin homman ensin kahtia, mutta päädyin lopulta aloittamaan tämän jäljelle jääneen puoliskonkin nollasta. Löysin nimittäin matkan varrella jotain muuta sen tilalle, mitä alunperin pidin virtuaalisen elämän uudelleen käynnistämisen tavoitteena. Löysin yllätyksekseni tavan ajatella ja helpotusta kommunikoinnin vajeeseen. Löysin muita ihmisiä ja erilaisia maailmoja. Löysin elämää ja taisin löytää lopulta myös merkityksellistä tekemistä.

Haluan siis antaa itselleni nyt luvan siihen, mikä tuntuu tällä hetkellä parhaimmalta: kiireettömiin ajatuksiin elämästä, satunnaisiin kirjoituksiin ilman paineita, ilman aikatauluja, ilman ammatillisia pyrkimyksiä, ilman ajatuksia lukijoista. Minulla on siis lupa vaeltaa jatkossa päämäärättömästi ja tehdä löytöjä, olla lomittain tässä hetkessä, menneessä ja tulevassa. Tehdä asioita yksinkertaisesti.

Belgian suomalaista elämää -blogissa puolestaan mennään asia edellä ja tavoitteellisesti. Siellä ollaan ulkopuolisen tarkkailijan roolissa ja tehdään merkityksellisiä asioita muille. Täällä avataan ikkunoita lähinnä vain omaan elämään. Kunnes on taas aika uudistua.

 

uudistumisesta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s