Tarpeellisuudesta

Märehdin jokin aika sitten kuihtumista ja tarpeettomuuden kokemuksiani, mutta onneksi asia on hieman edennyt ja merkityksellistä sekä itselleni erittäin mielekästä tekemistä on löytynyt. Ainakin vähän. Nyt pitää nimittäin taas hetki odotella, sillä kokonaisuus ei ole pelkästään minun käsissäni. Olisin nimittäin valmis paljon enempäänkin, mutta tietyillä reunaehdoilla.

Viikonloppuja pitää nimittäin jäädä myös vapaaksi, koska kotona arki pyörii maanantaista perjantaihin. Niinpä jouduin sanomaan yhdelle toiselle kivan kuuloiselle lauantai-illan jutulle ei, koska merkitsin kalenteriin jo muutamia aiemmin mainittuun mielekkääseen tekemiseen eli vapaaehtoistyönä tehtävään projektiin liittyviä viikonlopun menoja.

Onneksi saan tehtyä suurimman osan projektin hommista kuitenkin omien aikataulujeni mukaan eli silloin, kun sattuu olevaan hyvä hetki ja draivi. Eikä silloin katsota kellonaikaa tai viikonpäivää. Suurimpaan osaan viikonlopuista on silti kiva jättää mahdollisuus muuhun, jos sattuukin olemaan sellaiseen sopiva fiilis ja sää. Varsinkin, kun arkisin on aikaa arkisiin puuhiin.

Miksi ”kaikki” tapahtuu viikonloppuisin?!

Märehtimistäni ei helpottanut yhtään sosiaalisessa mediassa silmiini sattunut ilmoitus vapaasta työpaikasta. Kyseessä olisi nimittäin työ, joka pitäisi sisällään kaikkea, mitä juuri nyt haluaisin tehdä. Työ, jossa olisi mahdollisuus olla tarpeellinen erittäin hyvällä tavalla ja tehdä asioita, jotka tuntuvat juuri nyt innostavilta. En toki ole muodollisesti pätevä, minulla ei ole aiempaa kokemusta, enkä omista ajokorttia. Kaiken lisäksi työ on Suomessa. Mutta, jos se olisi täällä, voisin aloittaa heti jopa puoli-ilmaisena harjoittelijana!

Tuntuu siis hieman turhauttavalta, koska olen nyt valmis tekemään vastaavan kaltaisia hommia ihan ilmaiseksi ja jossain olisi paikka, jossa samaa voi tehdä työkseen. Ja hommia riittäisi. Ei tarvitsisi jarrutella. Mutta ei, en olisi missään tapauksessa valmis lähtemään nyt Suomeen. Ehkä saan tästä kuitenkin kipinän kehittää itseäni suuntaan, josta on hyötyä, jos kyseisen kaltaisia unelmapaikkoja olisi joskus tulevaisuudessa avoinna?

Mutta ehtivätkö unelmat muuttua näiden vuosien aikana?

Työasian tulevaisuuteen siirtämisessä on myös yksi vielä isompi ongelma: ikä. Sitähän ei voi kehittää paremmaksi, vaan se kehittyy ihan itsestään työmarkkinoiden näkökulmasta huonommaksi. Ja huonommaksi. Varsinkin, jos samaan aikaan ei kerrytä työkokemusta ja osoita olevansa tarpeellinen.

Täytyy siis vain yrittää löytää sekä tähän tilanteeseen sopivia että tulevaisuuteen tähtääviä keinoja olla tarpeellinen.

 

tarpeellisuudesta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s