Lomasta

Mitä loma tarkoittaa sinulle? Onko se viikoittaisia vapaapäiviä pidempi tauko töistä? Vai tauko jostain muusta? Onko loma lepoa, reissua, tavallisuudesta poikkeavaa olemista vai mitä milloinkin? Ehkä se on ladattu täyteen odotuksia tai harvinaista herkkua. Joskus silkkaa tylsistymistä tai suorittamista. Haaveiden toteuttamista, suuria tunteita laidasta laitaan. Muistojen keräämistä, latautumista ja seikkailua.

Tälle kotirouvalle loma on parhaimmillaan irtiotto arkisista rutiineista ja yhdessäoloa miehen kanssa. Silloin ei tarvitse miettiä ruoanlaittoon liittyviä juttuja, pestä pyykkiä tai imuroida, vaan ollaan mieluiten hotellissa ja nautitaan huolettomasta olemisisesta. Ympärillä on jotain uutta nähtävää ja/tai ohjelmassa mieluisaa tekemistä. Lämpötilan ei tarvitse olla erityisen korkea, eikä rannalla makaaminen tai uiminenkaan houkuttele, mutta meri tai järvi on mieluisa maisema. Brysselissä ei ole kunnon vettä ja sellaista on ikävä.

Viime vuosina lomia on riittänyt ja ne ovat olleet vaihtelevia sekä antoisia. Aina ei tosiaankaan tarvitse edes olla koko ajalle jotain erityistä, jotta ehtii olla myös iisisti kotona. Mutta nyt — nyt se erityinen olisi saanut toteutua, vaikka kohteena olisi tällä kertaa ollut kuvan Välimeren sijaan monien kauhistelema Belgian rannikko. Varsinkin kun joulun ajan lomailukin meni allekirjoittaneelta vähän niin sun näin.

Siellä se hirveä rannikko kuitenkin pysyy ja odottaa tutustumista ja oman mielipiteeni muodostamista. Tämän talouden seuraava flunssapotilas, hirveän tunnollinen työntekijä eli lomalla sairastaja, ei nimittäin olisi kyennyt patikoimaan tuulisilla rannoilla. Hotellin aamiaiset ja meri jäivät siis tällä kertaa väliin, mutta yhteistä aikaa riittää. Ohjelmassa onkin ollut lounaita kotikulmilla ja päiväunia. Arjesta poikkeavaa sekin.

 

 

lomasta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s