Unelmista

Minun unelmani eivät ole suuria, kuten matka maailman ympäri. Enkä toisaalta unelmoi perinteisistä asioista, kuten lapsista, autosta, omakotitalosta tai mökistä. En enää edes koirasta. En myöskään unelmoi esimerkiksi vaatteista tai asusteista, en hienoista juhlista tai julkisuudesta. Itse asiassa en juuri unelmoi omaisuudesta tai ulkoisista ominaisuuksista.

Minä unelmoin suht pienistä asioista, melko simppeleistä hetkistä ja aika yksinkertaisesta elämästä. Unelmissa pyörivät toki jossain määrin myös lomareissut, asuminen ja välillä jotain materiaakin, kuten objektiivit.

Mutta unelmien loma voi olla esimerkiksi fillarimatka Alankomaiden Zeelantiin, jonne unelmoin pääseväni tuijoteltuani kuvia ihanista pyöräteistä meren rannalla tulvavallien päällä. Tai patikointi Belgian rannikolla, joka olisi Brysselistä niin helposti junalla saavutettavissa, mutta jäänyt kaikki nämä vuodet käymättä.

Asumisunelmat puolestaan liittyvät enemmän kodin sijaintiin ja asuinmaahan joskus tulevaisuudessa kuin varsinaiseen asumismuotoon. Ja itseasiassa olen niin tottunut puhelinkuviin (kuten kaikki blogin kuvat todistavat), että objektiivien hankkimiseen pitäisi ehkä saada jokin ammatillinen motiivi. Miksi muuten tuhlata siihen rahaa? Vai olisiko se sittenkin väylä jonkun unelman toteutumiseen?

Joskus unelmat sentään toteutuvat. Viime kesänä esimerkiksi matkasimme menopeleinemme kevyenliikenteen lautalla Zeelantiin (kuvassa). Suunnitelmat tehtiin sääennusteen kirkastuessa pikaisesti ja yhtäkkiä olin parin päivän polkemisen jälkeen siirtynyt kotiovelta kokemaan yhden unelmani. Ja se oli juuri niin ihanaa kuin olin kuvittellut.

Menneenä viikonloppuna puolestaan pääsin kariutuneiden suunnitelmien jälkeen sittenkin Belgian rannikolle, jossa sain nauttia kahtena päivänä pitkät tovit hiekkarannalla kävelystä aurinkoisessa, ulkoiluun mainiosti soveltuvassa kuuden asteen lämpötilassa ja lähes tyynessä säässä. Se oli enemmän kuin osasin odottaa — varsinkin, kun säät ovat tänä talvena olleet kovin epävakaiset.

Olin lisäksi unelmoinut vähän kökön alkuvuoden ajan yhteisestä, kiireettömästä ja kivasta ajasta miehen kanssa ja sain sitä koko lomaviikon verran. Pääsin jopa yhteen Brysselin ulkopuolella olevaan museoon, jonne olin pitkään toivonut pääseväni. Olin myös unelmoinut monen viikon sairastamisen ja toipilaana olemisen jälkeen tervehtymisestä, joten arkeen täysissä voimin palaaminen tänään tuntui ihan juhlalta. Ehkä ihanalla lomaviikollakin oli osuutensa aamuiseen olotilaan. Terveenä pysymisestä jaksan kuitenkin unelmoida taas pitkään.

Juhlan tuntu kesti valitettavasti vain hetken, sillä taidan menettää yhden unelmien hommani, koska haluan pitää kiinni tästä jo toteutuneesta unelmasta, jossa illat, viikonloput ja miehen lomat ovat minullakin pääasiassa vapaana muista velvoitteista ja on mahdollisuus toteuttaa muita unelmia. Minulla on nimittäin ollut melkein naapurissa ihana hoitolapsi, joka on ollut ihan parasta seuraa, mutta tarvitsee jatkossa jonkun, joka on valmis tarjoamaan seuraansa vähän enemmän.

Nyt unelmoin siis uudesta pienestä ystävästä muutamaksi tunniksi muutaman kerran viikossa.

Työunelmia, niitä isompia, vaikka ei mitään mahdottomia, en tällä kertaa jaksa sen enempää edes ajatella. Nehän voivat ihan hyvin joskus vielä toteutua. Kaikenhan ei tarvitse tapahtua juuri nyt. Minulle todettiinkin hiljattain: ”Joskus joku toinen ajankohta voi olla parempi.” Ehkä kaikelle on siis aikansa. Tai sitten yhden unelman vuoksi pitää luopua jostain toisesta.

 

unelmista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s