Koti-illoista

Täällä istutaan työhuoneessa, molemmat omissa puuhissaan. Juodaan rooibos-juomaa. Kuunnellaan Radio-Helsinkiä. Ulkona on huomattavasti kylmempää kuin aiempina vuosina tähän aikaaan, pakkasta ja jäätävää tuulta, mutta sisällä ei yllättäen tunnu kylmältä, kuten edellisien kylmien päivien putkien aikana, sillä nyt aurinko on lämmittänyt talon rakenteita ja kuumentanut ikkunan läpi makuuhuoneen iltapäivisin jo muutaman viikon ajan. Kirkkaasti ja pitkään.

Mutta nyt on jo pimeä. Eikä täällä missään tapauksessa ole niin lämmin kuin Suomen kodissamme lämmitettyine lattioineen, joten päällä on oltava useita kerroksia vaatetta. Mutta muuten on parempi monella tapaa. Tilaa jopa olla samaan aikaan työhuoneessa omissa puuhissaan.

Täällä vietetään aikaa tavalliseen tapaan. Rauhallisesti, vähän liian pitkään valvoen. Roikutaan netissä, mies tekee usein töitä. Syödään illallinen melko myöhään. Minä valmistelen toisinaan seuraavan päivän lounaita, kuten tänään mustikkaista tuorepuuroa mantelimaitoon muhimaan, kun en ollut muuta saanut suunniteltua. Mutta valmistelen lounaat vain kahdelle arkipäivälle, sillä muulloin on muut järjestelyt, mikä helpottaa iltoja.

Usein syödään sohvalla telkkarista yleensä jotain BBC:n ohjelmaa sivusilmällä katsellen. Välillä heitetään Ylen uutiset Areenan kautta tai katsotaan jotain muuta sieltä ulkomailla näkyvää, esimerkiksi SuomiLOVE. Se ei tosin ole miehen suosikki, joten onneksi uusin kausi on jo katsottu. Mutta onneksi nyt on Design3000 ja Kasper Strömman. Sitä tosin yritän säästää tällä viikolla aloittamalleni sisäpyöräilylle, koska usein toistetuilla 30 minuutin treeneillä on hyvä totuttaa takamus satulaan pitkän tauon jälkeen. Uusi ohjelmanumero useampaan iltaan viikossa. Tänäänkin. Mutta toivottavasti rytmi ja fiilis säilyvät.

Ollaan Suomi-kuplassa. Juodaan lämmintä juomaa Marimekko-kupeista ja kuunnellaan tuttua radiokanavaa. Ympärillä kaikki jo Suomessa olleet tavarat. Vietetään koti-iltoja, koska se on mukavaa. Välillä sentään käydään ulkona syömässä tai satunnaisissa muissa menoissa, mutta en saanut edes jatkettua harrastusta, joka olisi iltaisin kerran viikossa. En vaan enää saa lähdettyä, kun hukkasin rytmin ja fiiliksen. Ja on liian mukava olla kotona, kun ulkona on pimeää. On mukava viettää iltoja rauhallisesti, kiireettä, yhdessä, vaikka usein molemmat omissa puuhissaan.

 

koti-illoista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s