Ihmisistä

Tällä viikolla en ole tavannut ketään muita kuin miestäni. Melko perussettiä minun elämässäni, eikä siinä sinällään ole mitään valittamista. En myöskään ole liiemmin viestitellyt suuntaan tai toiseen, soittelusta nyt puhumattakaan. Jollekin olen valitettavasti saattanut valittaa pikaviestimissä kerran jos toisenkin poikkeuksellisen kylmästä Belgian säästä, vaikka toki Suomessa on vielä kylmempää. Ja joillekin, joiden kanssa koen kanavan olevan helposti auki, olen sentään saattunut kertoa jotain vähän tähdellisempiäkin murheita, iloja ja haaveita, joita näihin muutamaan viikkoon on mahtunut.

Mutta pysyinkö sittenkään kohtuudessa oikeissa viestiketjuissa ja kaikissa tilanteissa? Saatoin nimittäin jo unohtaa, että minun piti kirjoittaa tänne, eikä vaivata ketään olemassaolollani. Unohdin ehkä, ettei kannata kertoa, jos joku turhanpäiväinen ketuttaa, koska sitä toista voi harmittaa, väsyttää, stressata paljon paremmasta syystä. Unohdin, että kivat asiat saattavat alleviivata toisen murheita ja ettei varmuuden vuoksi kannata kertoa ikinä mistään mitään kenellekään.

Ei varsinkaan kannata ilmaista asioita liian suorasanaisesti eli kertoa esimerkiksi, että ranskan kieli on sinusta ihan kamalaa etkä aio edes yrittää opetella sitä, jos unohdat samalla kertoa, että huonon kuulosi vuoksi et saa niistä erilaisista ääntämisistä kerta kaikkiaan mitään tolkkua ja small talk sujuu ihan riittävän hyvin ilman yhteistä kieltäkin. Tai yhtä huonosti kuin suomeksi suomenkielistenkin kesken. Jolloin märehdit sanomisiasi (varmasti ihan turhaan) jälkikäteen, sillä pääsääntöisesti muilla on niin paljon ihmisiä ympärillään, ettei sanomallasi ole välttämättä kovin paljon väliä.

Ja nyt istun kotona yksin ja olen aika tyytyväinen, sillä on paljon kivempi olla yksin kuin ulkopuolisena juhlissa puhumassa taas jotain väärää tai olemassa vääränlainen.

Tilanteesta ja seurasta riippuen sitä nimittäin kokee itsensä helposti esimerkiksi liian laiskaksi, epäsosiaaliseksi, itsekkääksi, pienituloiseksi, hemmotelluksi, kiireettömäksi, paljon nukkuvaksi, epämuodikkaaksi, vanhanaikaiseksi, keski-ikäiseksi, innokkaaksi, joustamattomaksi, siistiksi, suorasanaiseksi, hiljaiseksi, terveelliseksi, epämuodikkaaksi, tylsäksi, hiirulaiseksi, määräileväksi, hankalaksi tai muuten vaan oudoksi. Liian lapsettomaksi, alkoholittomaksi, ammattitaidottamaksi, työttömäksi ja huonoksi kutsumaan kylään. Erilaiseksi. Vähän vaikeasti lokeroitavaksi.

Välillä mietin, onko minussa sittenkin jotain vikaa, kun ihmisten parissa oleminen ei ole minulle ensisijaisesti parasta elämässä. Sitten muistan, että aika monta ihanaa ihmistä elämässäni on kaikkien näiden vuosien aikana kuitenkin ollut. Joiden kanssa olen saanut jakaa iloa, ihania hetkiä, antoisia keskusteluja ja hienoja kokemuksia. Ja miten myös ne liian monet matkan varrelle jääneet ovat edelleen sydämessä, vaikka ei enää ehkä ikinä kohdata.

Joidenkin kanssa ei jossain kohdassa ole enää ollut mitään yhteistä tai on tultu liian erilaisiksi. Joissain tapauksissa koulu tai työsuhde on loppunut. Eikä myöhemmin aina kunnolla edes muista, milloin nähtiin viimeistä kertaa. Ja joskus sen tietää liian hyvin. Itkee oven sulkeuduttua, kun tietää yhden kivan ihmissuhteen päättyneen tai väistämättä muuttuvan. Itkee, sillä joskus tajuaa menettävänsä jotain merkityksellistä, vaikka se olisi kestänyt vain pienen hetken. Jäänyt sydämeen.

Ja vaikka tänään on niin hyvä yksin, sorrun muistelemaan ja vähän ikävöimäänkin. Lähettämään lämpimiä ajatuksia sekä eläville että kuolleille. Toivoen, että myös tulevaisuudessa on ihmisiä ja löytyy samanlaisuutta, yhteistä, iloa, ihania hetkiä, antoisia keskusteluja sekä hienoja kokemuksia. Ja pyytäen anteeksi, että minulle on liian hyvä ja liian tärkeää olla myös yksin.

Mutta ihan oikeasti haluaisin kyllä osata sen verran ranskaa tai espanjaa, että voisin jutella kivasti alakerran ihanalle ja ikivanhalta tuntuvalle Marialle, jonka kohtaan lähes päivittäin ja haluaisin kohdata kunnolla, olla ihminen sanojen kera. Ehkä mieluummin puhuisin espanjaa, sillä se kuulostaa huonoihin korviini paljon selkeämmältä ja on hänen oma kielensä. Mutta olenkohan sittenkin liian laiska, saamaton ja kielistä innostumaton?

 

ihmisistä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s