Kynnyksistä

Joskus voi olla vaikea siirtyä kynnyksen toiselle puolelle, toisinaan kynnys taas auttaa tarkoituksella pitämään jotain ulkopuolella. Ja toisen silmissä minun kynnykseni näyttäytyvät ehkä aivan eri valossa kuin itse ne näen ja koen.

Minulle esimerkiksi kalenterin täyttäminen menoilla ja tapaamisista kuukausia etukäteen sopiminen ovat kynnyksiä, joita en halua kovin helposti ylittää. Eikä sitä aina ymmärretä — nähdään minua suojaava tekijä rajoitteena. Minä nimittäin haluan pitää sopivan fiiliksen, jaksamisen, sään tai tilaisuuden mukaan valittavien ovien avaamisen mahdollisena silläkin riskillä, että joitain ovia on vähän vaikeampi avata lyhyellä varoitusajalla. Mutta yleensä tarjolla on aina muita ihan yhtä hyviä vaihtoehtoja kuin se ensimmäisenä mielessä oleva.

Aika useinhan täällä mietitään vasta perjantai-iltana tai lauantaina aamulla, mitä kyseisenä viikonloppuna tehtäisiin. Välillä myös lomien suunnittelu tehdään aika viime tipassa, vaikka joskus olisi hyvä ylittää jahkailukynnys ajoissa, jotta murehtiminen vähentyisi. Seuraavana jouluna pääsisi ehkä lämpöön, jos nyt jaksaisi miettiä asiaa. Ja päätöksillä loppuisi myös stressaaminen siitä, käydäänkö kesällä Suomessa ja miten se toteutettaisiin.

Kynnykset muiden nurkissa majoittumiseen sen raskauden vuoksi tai kalliista reissusta hotellissa majoittuen ovat kuitenkin valtavia. Ja voisihan sitä mennä muuallekin. Helposti. Helpommin. Kaikki eivät edes välttämättä näe minun Suomi-reissuihin liittyviä kynnyksiäni, mutta ulkosuomalaisista moni lienee vastaaviin kompastunut. Oma motivaationi niiden madaltamiseen on valitettavasti melko huono, joten edessä on jälleen vaikeita aikoja. Onneksi kesään on sentään aikaa.

Kesään ei todellakaan ole kiire, koska kevät.

Ja jos kevät on kynnys talven ja kesän välillä, haluaisin seisoa sillä niin pitkään ja perusteellisesti joka hetkestä nauttien kuin vain mahdollista. Joten älkää pakottako minua sulkemaan ovia kevätretkiltä! Vaikka en halua lyödä kaikkia niitäkään rientoja lukkoon, aina on jotain parempaa kevätpuuhaa kuin sitoa itsensä menoihin, jotka eivät ole vuodenajasta riippuvaisia. Eikä kevätfiilistä tai -säätä voi siirtää, ovet niihin ovat auki nyt ja sulkeutuvat ihan liian pian.

 

kynnyksistä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s