Muistoista

Puhelimeen tulee silloin tällöin ilmoitus, joka kehoittaa kokemaan uudelleen saman päivämäärän tapahtumat jonain menneenä vuonna. Saat siis tehdä pyytämättä ja yllättäen aikamatkan menneisyyteen sekä palauttaa kuvien avulla mieleesi erilaisia muistoja. Mutta onneksi tarjolla on yleensä mukavia muistoja, koska muistutus ikävistä sellaisista kesken kaiken voi olla aika epämiellyttävää. Tallennetaanhan kuviin ennen kaikkea hetkiä, jotka halutaan muistaa.

Tänään sain siis kokea uudelleen yhden viikonlopun reissun kolmen vuoden takaa. Hämmentävintä asiassa on, että olemme menossa samaiseen paikkaan myös tulevana viikonloppuna, vaikka tällä kertaa menemme eri seurassa. Ja melkein yhtä hämmentävää on, että edellisestä kerrasta todella on jo kolme vuotta. Vastahan me siellä olimme, eivätkä muistot ole yhtään haalistuneet. (Eikä kirjoituksen kuva liity asiaan, vaan aivan muihin muistoihin.)

Silloin oli täydellisen ihanaa ja mukavaa. Oli niin erilaista, uudenlaista ja herkullista, että kokemus jäi vahvasti mieleen. Ei minulla ole silti ollut tarvetta päästä sinne uudestaan, sillä taidan jossain määrin pelätä, että taika murtuu. Eihän samaa voi toistaa, eikä kokemus ole seuraavalla kerralla enää uusi, vaikka toki se voi olla omalla tavallaan täydellisen ihana, mukava ja herkullinen. Ainakin se on erilainen ja siitä syntyy uusi muisto, josta puhelin ehkä muistuttaa kolmen vuoden päästä.

Täytyy myöntää, että joskus kuvien pariin houkuttelut ovat aiheuttaneet myös negatiivisia tuntemuksia. Tylsällä hetkellä ihanat muistot eivät välttämättä lohduta, vaan korostavat nykyhetken tilanetta. Kuvat yhteisistä hetkistä ihanien ihmisten kanssa kasvattavat puolestaan ikävää sekä tekevät olon haikeaksi. Ja toisinaan vaan hämmästelee, miten aikaa on kulunut pieni ikuisuus, vaikka vastahan se kaikki minusta oli. Silloin tulee miettineeksi, että muista asiaan osallisista ihmisistä minun äsken voi tuntua ihan oikealta ikuisuudelta. Niinpä suru plus syyllisyys.

Mutta yleensä sentään saa liikuttuneena todeta, että olipa ihanaa ja kylläpä joku puhelimella sen kummemmin tilanteeseen panostamatta otettu kuva voi kiteyttää kaiken olennaisen. Että oltiin, tehtiin, koettiin ja nähtiin. Toteutui haave, oli onni sekä syntyi muistoja, joihin mielellään palaa jopa pyytämättä ja yllättäen. (Kuten kirjoituksen liitteenä olevan kuvan kohdalla, joka tuo mieleen useamman yön onnistuneen ja antoisan fillarireissun viime kesänä.)

 

muistoista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s